Новости

СВЕЖО МЕСО

Свинското месо е храна богата со протеини и содржи различно количество маснотии. Како и секое месо, говедско или пилешко или …

СОВЕТИ ЗА СОВРШЕНО ПЕЧЕНО МЕСО

1. Солете го месото пред печење Ако го посолите месото непосредно пред печење, веројатно ќе испечете парче месо со солена …

Што е HACCP стандард

HACCP (од англиски: Hazard Analysis and Critical Control Point = Анализа на опасности и критични контролни точки) — систем со …